Vet besök.

Min hovslagare sms:ade mig imorse om att hon var sjuk och måste skjuta fram skoningen. Jag ringde då till evidensia för att höra om dagens tid fortf var ledig och de var den, så gasen i botten till bygdeå för att tanka, sen hem och lasta hästen.
 
Jag berättade vad jag känt och att hon hade betett sig märkligt i helgen. Vi longerar först och vet tycker att hon tar för sig mindre med höger bak samt att hon är mindre musklad där, och de beror mest troligt på sårskadan, hon hade de ju väldigt länge.
Guusje var UA på böjprov, väldigt fin enligt veterinären. Då tyckte hon att antingen så kör jag på och jobbar upp höger bak eller så bedövar vi och ser. Efter lite samtal med tränare osv kommer vi överens om att bedöva höger bakknä för att se om de blev någon skillnad. Vet tkr de blev skillnad, jag såg ingen större skillnad och kan väl tycka att man kanske letade efter nått som är oväsentligt. Letar man så hittar man fasen JÄMNT nånting. Så de blir lite medicin och vila/skritt 2-3 veckor och sedan sätter vi igång. Inget återbesök.
 
Så jag tror efter helgen att hon helt enkelt är en enmans häst. Hon vill ha en och samma ryttare, och kombinationer ska vi träna på sen i sommar. De känns både och men nu är de som de är.
 

Kommentarer:

1 Åsa:

skriven

Det som är bra med att du kollat och ger henne dessa förutsättningar med medicin/skritt under en tid är att hon får de bästa förutsättningar som går för att det inte ska bli värre ( Om det är ngt litet som ligger där och stör henne ). Då har ni sedan hela sommaren/hösten på er att komma tillbaka och njuta av träningar / tävlingar och du vet att du gjort det som gått :) Sådant känns alltid bra i mattehjärtat ♥

Kommentera här: