Onsdag!

Vet ni vad jag har gjort idag!? plockat bär för första gången i mitt liv. Typ. Iaf vad jag kommer ihåg. Har ju inte världens bästa tålamod så blev kanske inte super mkt, plockade blåbär, röda och svarta vinbär! Har hittat lite hallon bakom hagen så tänkte gå dit å se om jag kan få ihop en liten påse!:)
 
Idag ska Guusje börja trava! Äntligen! Igår har jag skrittar 3 veckor, inte varje dag men nästan. Hon får gå på lina idag när de ska grävas första gången samt att jag tänkte gå till en åker som är över e4an som jag har fått godkänt att rida på! Har aldrig varit där med henne tidigare så tänker att de är en bra idé att börja på lina för hon lär nog va rätt pigg. Bakskorna sitter iaf fortf å ev kunde hovslagarn komma ut i helgen så hoppas dom sitter tills dess!!!
 
Ikväll har jag inskolning på ridskolan där jag ska börja jobba på onsdag kvällarna som ridlärare! Jag är superpeppad!:)

Guusje 2

Tar en pause i pluggandet och fortsätter berätta om vår resa!
 
Under den månaden kämpade jag så inni bomben, jag har aldrig kämpat sååå mkt med nån annan häst. Jag minns tydligt 3 speciella händelser Jag skulle va med på en träning på Hippo, men jag fick inte ens henne att gå över en bom. Jag var sjukt osäker och arg på mig själv att jag inte vågade gå på henne mer. 
Jag och AL bestämde oss för att åka till ett annat ridhus för att hoppa själva, när jag skulle travhoppa ett kryss bockade hon något så fruktansvärt efter, jag var inte alls beredd och satt mest på sniskan men jag satt kvar, jag kom på krysset igen och hon gjorde samma sak igen, men då var jag beredd och kunde säga åt henne. Hon har aldrig bockat sen dess :). Hon försökte även dra av mig genom att trycka in mig i sargen, stora repor finns som minne på ridbyxan och ridstövlarna.
En annan gång var vi på ridbanan hemma hos AL, hon byggde fram medans jag joggade igång, men Guusje blev helt tokig så jag fick hoppa av och longera, jag är glad att jag inte satt på! 
 
Efter dom incidenterna har allt rullat på bra, en gång på hoppbanan i början av sommaren testade hon mig igen men vi löste ut det bra. Hon kan fortf testa mig i skogen genom att långsamt försöka vända eller stanna men nu behöver jag bara försiktigt be henne gå så går hon framåt.
 
Guusje är som en, vad ska jag säga. En pitbull. Hon testar varje dag, säger jag åt henne att stå still ska hon ändå gå 1 steg framåt, den diskussionen har vi varje dag på gången. Hon har sjukt mkt humör i hantering, ber jag henne backa gör hon det med hugg i luften. Väldigt matilsken och jag har mer än 1 gång varit nära på att bli sparkad i hagen när jag ska ge mat. Hon hotar alltid om jag går på henne. Ex en gång på gången var hon sååå dryg, gick framåt, högg mot mig när jag bad henne backa osv så jag gick på henne tillbaks och blev arg, slutade med att hon små reste samtidigt som hon högg i luften. Som tur är jag aldrig rädd men jag kan känna obehag ibland och jag har alltid ögon i nacken, jag låter aldrig mina syskons barn hantera henne från marken. Nu låter hon som världens hemskaste men det är hon inte. Självklart tär de på en när hon är som hon är i hanteringen, dock har hon blivit mkt bättre. Hon är dock fantastiskt fin att rida, lite tung ibland men när hon går bra vilket hon gör nästan varje pass efter en ordentlig uppvärmning så ger hon en heeelt fantasisk känsla som jag aldrig har känt förut. 
 
Tänk för att cirkus 15 månader sen gick hon inte över en bom med mig men idag skulle jag nog kunna be henne gå över eld för min skull. Det som är väldigt skönt med henne är att hon är väldigt snäll att rida ut på, lugn på nya ställen, kan gå ifrån sina kompisar trots att dom skriker, hon är trafiksäker och när hon är på bra humör kan hon länge stå och mysa med huvudet i min famn, meeen det är alltid på hennes villkor! 
 
Jag längtar såå mkt efter att få börja rida henne på allvar och få träna med henne. 
Planen med henne är att starta 110 nästa sommar om allt går som det ska. Vi måste bara träna på kombinationer som hon har haft problem med sen är vi på G :) 
 
Trots hennes humör älskar jag denna häst, trots att hon många ggr gör mig gråhårig! :) 
 
2 olika bilder från idag på en sur och en glad Guusje :)
 
 

Guusje!

Eftersom Guusje håller på att smått ridas  igång efter sin sårsksda känns de rätt tjatigt att skriva om de sååå eftersom jag verkar har fått lite fler läsare på sistonde så tänkte jag skriva om Guusje! Vem är hon? Vad gillar hon? Hur är hon att rida? (VARNING FÖR LÅNGT INLÄGG) Haha!
 
Hästen 2015.
Jag hade ju som dom flesta vet Sadie då, hon var dräktig och jag hade tänkt ta ett "hästfritt" år lr ska man säga mer "ridfritt" år, jag tänkte satsa på jobb och försöka spara ihop pengar till framtiden. Men jag gjorde misstaget som många andra gör haha- bläddra på hästnet. Där såg jag en rubrik "Modig 4 åring", jag gick in på annonsen trooots att priset var låååångt över min budget. Kollade på de bilder som fanns i annonsen och jag föll pladask, hennes blick såg sååå snäll ut, som världens vänligaste. Hittade nån film och tyckte hon va rätt grön för de priset meeeen jag mejlade och frågade några frågor. Detta var på en torsdag. Det hela slutade med att på måndagen besiktades hon UA, på tisdagen sprang jag in på banken och tog lån och på onsdagen satt jag och Jonte i bilen  med hästsläpet kopplat och styrde kosan mot Stockholm! Ja nog ska jag erkänna att jag hade mkt hjärnspöken, vad höll jag på med!? Men msgkänslan var positiv!
Vi möttes på en parkering i ett industriområde typ? Jag kollade snabbt igenom hästen lastade henne betalade och åkte sen hemåt. Så sjukt! 
 
Vi kände henne 2 ggr på hela resan hem, hon stod som ett ljus, vi stannade flera ggr för att ge  vatten och fylla på hö. 
 
Väl hemma var hon superlugn, vi gick några varv på banan innan hon ställdes in i boxen.
Hon var väldigt tunn och resan blev eg alldeles för lång så hon fick äta upp sig och bara ta de lugnt i några veckor, testade att rida henne en gång i skritt och trav vilket gick jättebra.
Men så en dag hittade jag henne liggandes i hagen, vet kom ut och jag fick veta att hon hade förstoppning men efter 2 vetbesök blev hon pigg igen. 
 
Efter några månader flyttade vi till Hippo för att stå där nån vecka innan vi återigen skulle flytta. Tyvärr blev uppställningen på Hippo för mkt och hon blev odräglig, vid ett tillfälle bockade hon av mig rejält, en tjej i ridhuset sa sen att jag flög typ 2 m över hästen. Jag landade rakt på rumpan och trodde att min rygg rök. De gjorde så jävulkst ont. Efter de började jag alltid att longera innan jag satte mig upp, hon var heeelt galen, idag kan jag inte förstå att denna häst kunde bocka så mkt. Men att en 4åring ska stå i en sån liten hage, halva dagen är inte optimalt, iaf inte för henne.
 
Vi flyttade sen till flurkmark, detta var nog räddningen för oss annars hade jag nog sålt henne. Hon testade mig något så fruktansvärt, jag kunde knappt trava på banan, hon reste sig bockade och frös fast.  jag vet inte hur många ggr jag gick tillbaka till stallet gråtande, så jag skrev faktiskt till förra ägaren som sa att jag skulle ställa henne på en lastbil och skicka tillbaks till henne. De va så nära att jag hade greens nummer på telefonen och jag var sååå nära på att trycka på ring. Me  jag pratade med Anna-Lena och vi kom överens om att ge de en månad.
 
Nästa inlägg kommer senare!:)