Woodie!

Jag har varit med en gång när Woodie vaccinerades, inte nöjd men ändå att han godkände trots en hel del skrik. Sist fick jonte åka med han och berättade då att de inte va någon rolig upplevelse.
Såg idag att Vettris hade 50% på vaccinering och passade då på. Olyckligtvis var jonte upptagen sååå fick ta mig i kragen och åka dit. Berättade för veterinären att jag inte brukar åka å vaccinera han själv då jag tkr de är väldigt jobbigt när han skriker. Hon frågade om jag ville gå ut men känns ändå bättre att va med. Vet försökte flörta in sig med att ge godis men de gick inte för sig. Endast jag fick ge han. Allt gick bra tills vet skulle ta i han. Han blev galen. Skrek och högg. Vet försökte att he på han munkorg men de gick inte, han har rätt liten nos å är sååå snabb, han bara vred sig och högg. Jag fick testa att ta på han den vilket ja fick på en gång utan problem. Sen bad jag en annan hålla så ja fick gå åt sidan å hålla för öronen. Ni kanske tkr jag är blödig men hans skrik är hjärtskärande. 
 
Att se mitt lilla hjärta som eg är världens snällaste å gladaste bli helt galen och verkligen försvara sig mot allt är fruktansvärt. Å blödigare blir ja när han tillät mig ta på munkorgen utan problem...
 
Efteråt fick han välja ett ben. Min fina fina vän!
 

Lördag!

Det har blåst väääldigt mkt nu i ett par dar. Tyvärr fick Guusje 3 dagar oplanerad vila.. Så i förrgår longerade jag lite och igår longera ja lite innan jag red. Började riktigt bra men plötsligt börja hon tjura vid utgången. Sa till henne ordentligt, gick sen bra i några varv men sen va de samma sak gång på gång varje varv. Riktigt störande..
 
Idag for vi på en liten utflykt till Hissjö för sadelprovning. Var nervös med tanke på gårdagen men jag longerade henne ordentligt innan, och faktiskt så skötte hon sig riktigt bra, kunde rida i alla gångarter red dock mest i vårt bra varv så att inget problem skullr uppstå. Dyrt blev de dock och en ny sadel kommer beställas.
 
 
Nu ska jag lägga mig å vila ;) 

Måndag!

Igår red jag ett rätt ordentligt pass för AL. Lr jag va helt slut medans Guusje blev piggare ju mer vi red. Vi travade lite bommar och forts sen i galopp över bommarna. Pigg som en spigg blev hon och i galoppfattningarna blev de nått hopp rakt upp haha. Lite tjurig blev hon i mellanåt men ja tuffade på mig och sa direkt ifrån. Överlag är jag nöjd, hon blir rätt svårriden när hon blir så på, man vet inte alls vart man har henne..
 
Fick sen testa att rida Lusette, stooort sto som är rätt sent tagen. Men vilken galopp. Så enkel och härlig, var jätteroligt att rida en häst som är mer på plats än flamsiga Guusje ;) Fick göra samma övningar där med att trava samt galoppera över några bommar! Råkul!!
 
Träningsvärken gör sig påmind idag. Jäklar så stel ja va när jag klev upp imorse, spec ryggen och mellan skulderbladen, men då känner man att man har gjort något bra;) ;)
 
Idag är de typ snöstorm. Så hästarna får vila. Sadie fick sin sista vaccinering mot abortvirus vilket hade gått jättebra, hon är en pärla fina S!
 
Nu ska jag slappa rejält, fick va stalledig idag så ska ba njuta!!;)