31 Januari!

31 Januari
Igår fick Tusse gå i skritten, tror nog att han hade väldigt mkt träningsvärk så en skrittdag gjorde nog susen!
Idag ska jag och Malin rida ut, lär nog bara bli skritt och trav då Nelson alltid ska bocka å ha sig i galoppen, vi vill gärna komma hem ridandes ist fr springandes ;)
När jonte har slutat lutar det mot att fara till expo och kika på lite grejer, älskar den affären finns så himmla mkt fint!
Igår bjöd mamma oss på tacos, sedan sökte vi ett jobb och sedan hjälpte syrran mig att beställa hem shakes så nu jäklar så vi fixa detta! vi ska börja med 2 veckor och se hure går ... 2 veckor är fan lång tid... kanske ska köpa lite monster och kladdkaka idag bara för att klara mig dessa 2 veckor hahaha...

29 Januari!

29 Januari
Började dagen med en låång och härlig sovmorgon, åt sedan lite frukost och såg lite tv och sedan så for vi till stallet.
Somsagt stog de hoppning på schemat, vi värmde upp på 2 st kryss studs med en bom framför, Tusse var på G men lyssnade fint. Sedan gick vi över till en båge på 3 hinder med 5 galoppsprång emellan, tkr dom övninarna med bågar osv är väldigt svårt, fick nästan aldrig till det, antingen fick vi långt lr för trångt, han vart alldeles för stark och när jag ska ta en förhållning tar han den alldeles för kraftigt... Det är vårt stora problem, alltså ibland kan han ta förhållningarna alldeles för bra, och ibland tar han dom inte alls.. Vi fick till det rätt ok på slutet, får dock inte ha för höga krav, detta var våran första hoppträning på länge och jag vet att han blir otroligt dryg när han inte får hoppa på ett tag..
Fick lite bakläxa på galoppen, nu när jag inte har hoppat på länge blire den bekväma långsamma galoppen, för då är han inte alls stark, måste öka ett snäpp å arbeta honom även fast han blir så fruktansvärt stark, oftast blir jag då arg och blir dragandes i handen, och ja jag vet att han är starkare än mig.. Det blir mitt mål, och detta mål ska jag fullfölja för att då kunna känna mig nöjd och säga till mig själv- Jag fixade det!
I år ska mitt tävlingsår bli mkt bättre än förra!
Min finaste!

28 Januari!

28 Januari
Hade lunch i stallet så for dit vid 11, gav hästarna mat och tog in L för en ridtur, red ett 40 min pass i ridhuset, var alldeles själv, är så himmla lungt nu när bara vi på hippo får använda ridhusen, både tråkigt men otroligt skönt!!
Han var superpigg idag, taktade och ville knappt skritta, så brukar han inte vara i ridhuset, han var iaf väldigt positiv på att arbeta, dock ville han bara springa fortare och fortare.. på slutet blev jag lite less och lät han trava på nått varv så fort han ville, haha han är en sån mupp...
Utslaget ser mkt bättre ut idag, det var trort och fint, så rengjorde med jodopax innan jag red och smorde på lite helosan bara för att hålla det lite mjukt! Dock fick jag höra att det går ngt litet "rykte" om att folk tror att han har ringorm, och NEJ det har han inte, det ser inte alls ut sådär, har visat flera st som sagt nej till ringorm.
Nu kallar en varm dusch!